Home > Over mij > Opleiding

Opleiding

In 2017 werd ik bij de Sligro, na een jaar, het eerste jaar van Sligro Almere, overcompleet verklaard. Het kwam erop neer dat de zaken wat minder voorspoedig gingen als vooraf bedacht en daarom werd mijn contracht niet verlengd.
Jammer voor mij? Of toch niet?

In eerste instantie natuurlijk wel. Ik had het best naar mijn zin en ik ben ook de jongste niet meer, vind dan maar eens een andere baan. Bij het UWV hebben ze vaker met het (ouderen) bijltje gehakt en daar wat op verzonnen. De scholingvoucher. Te besteden aan een kansberoep.

Die kans heb ik met beide handen aangepakt. In de lijst van kansberoepen trok het koksvak mij in eerste instantie aan. Na daar wat langer over nagedacht te hebben, bedacht ik me.Liever niet tot mijn 67e de hele dag op mijn benen blijf staan en keihard werken. Zonder significant toekomstperspectief.

Beter een opleiding volgen in Online Marketing, Social Media & Webdesign. Dat is én creatief én vraagt wat van mijn denkvermogen. Bovendien is het een vakgebied wat in de kinderschoenen staat en nog altijd volop in ontwikkeling is. Blijvend leren, bovenop alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Daar hou ik van.

 

Het leven zelf is de grootste opleider. Het is alleen jammer dat er het werk niet met regelmaat nagekeken en gecorrigeerd wordt.